Skip to main content

Szabóová Silvia

Jelenleg mentorként dolgozik a komáromi régióban és érsekújvári, vágsellye régióban, amellett 4 órát tanít hetente a komáromi Rozmaring Utcai Alapiskolában. A tanításban, különösen az alsó tagozatos oktatásban a multiszenzoros, tapasztalati tanulást, a kísérletek alkalmazását és a mozgásos tevékenységeket részesíti előnyben. A konstruktivista megközelítés lelkes híve, tanítási óráin elsősorban a természetismeret, felfedezés tantárgyakon alkalmazza. Iskolájában a harmadikosok számára a Felfedezés tantárgyat, a hetedikesek és kilencedikesek számára pedig a Kortársoktatás elnevezésű tantárgyat hozta létre. A nyári szünetben ő szervezi az érdeklődők számára a Nyári Iskolát.

Az élethosszig tartó tanulást nagyon fontosnak tartja az oktatásban, ezért folyamatosan keresi a szakmai fejlődés lehetőségeit. 2017-2018 között bekapcsolódott a Comenius Intézet egyéves képzési programjába, 2019-2021 között pedig Csehországban, a Ředitel naživo elnevezésű tanfolyamot látogatta.

Fő motivációja, hogy folyamatosan fejlődjön, ezért mindig lendületben van, dolgozik. Szeretné, hogy a diákok örömmel járjanak iskolába, nyitottak legyenek az újra és olyan készségekkel, tudással távozzanak, amelyet a mindennapi életben alkalmazni tudnak.