Skip to main content

Hanza Rolanda

“Életem nagyon szép, mert ugyanaz a hivatásom, mint a szenvedélyem. Tanító vagyok, a gyerekekre figyelek. Legbelsőbb lényemben érintenek meg. Magukkal ragadnak, elbűvölnek. Fejlődésük olyan, mint a fáké: rejtett.” (Kokas Klára)

Tizenkilenc éven keresztül dolgoztam a szlovák iskolaügyben ének-, zenetanárként. Mindig a biztonságos, a kölcsönös tiszteleten és elfogadáson alapuló, alkotásban gazdag, élmény- és értékdús tanórák megvalósítása volt a célom. Arra törekedtem, hogy mindenki számára felüdülés legyen az együtt töltött idő. Jelenleg gyermekkórus karnagyként dolgozom Budapesten a Superar Zeneművészeti Alapítványnál, Párkányban a saját alapítású Vox Canto Tanodában csoportos és magánéneket tanítok, Kokas-foglalkozást tartok. Énekelek a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Énekkarában. Ezen tevékenységek összessége felszabadít, elvarázsol, kikapcsol, fejlődésre késztet és kitölti az életemet.

További munkámban nagy lehetőséget látok a művészetek magas szintű tanításában. Segítségével lélekben gazdagabb, érzékenyebb és figyelmesebb jövőt alapozhatunk meg. Keresem az oktatásban alkalmazható és működő újító, alternatív tanítási módszereket. Harmonikus, építő, őszinte kapcsolatok kialakítására törekszem. Fontosnak tartom a pedagógusok testi és mentális egészségének ápolását. Hiszem, hogy önmagunk elfogadása és felvállalása, támogató és motiváló hatást gyakorol környezetünknek. Ehhez elengedhetetlen, hogy megtaláljuk saját hangunkat, hiszen így fejeződik ki a lelkünk. Tehát hallasuk, engedjük megnyilvánulni. Mentori munkám során is abban szeretnék segíteni, hogy mindenki megtalálja és meghallja saját egyedi hangját és valódi lényét.