Skip to main content

Hozlárová Katarína

A pozsonyi Comenius Egyetem Filozófia karán diplomáztam szlovák nyelv és irodalom, hungarológia szakon, majd képesítésemet angol nyelvvel bővítettem. 1994 óta tanítok az érsekújvári Anton Bernolák Egyházi Általános Iskolában, ahol 2009 óta igazgatóként tevékenykedem.

Ezen sok éves időszak alatt több válságon mentem keresztül, és volt néhány kiégésem is. Mégis mindezek ellenére az oktatásban maradtam, hiszen meg vagyok győződve arról, hogy pedagógusként hatalmas ereje van annak, hogy jobbá tegyük a világot. Szemléletünk, véleményünk generációkat és ezáltal a történelem menetét formálja. Ezért fontos számomra, hogy a legjobb és legképzettebb emberek legyenek az oktatásban, akik folyamatosan fejlesztik és bővítik kompetenciáikat, készségeiket.

Szakmai fejlődésem részeként elvégeztem az iskolaigazgatói vezetői tanfolyamot, valamint a Nagy Művek Akadémiájának oktatói tanfolyamát (Akadémia veľkých diel), együttműködöm az Oktatásügyi Szakemberek Állandó Konferenciájával (Stála konferencia aktérov vo vzdelávaní – SKAV).

Iskolámban hosszú távon és szisztematikusan támogatom az inkluzív oktatás legelfogadhatóbb és legmegfelelőbb formáját, amely a tanulók valós szükségleteire épül.

Örömmel várom az új kihívásokat, lehetőségeket és a közös munkát mindazon személyekkel, akik érdeklődnek a szlovákiai oktatás jövője iránt.