Skip to main content

Jónás Hortenzia

Jónás Hortenzia vagyok, a szalkai Turczel Lajos Alapiskola és Óvoda alsó tagozatos pedagógusa. Munkám során kiemelt figyelmet szentelek a gyermekek szövegértésének fejlesztésére, és ehhez minden rendelkezésre álló módszert és ötletet örömmel alkalmazok és keresek. Az informatikai eszközök (IKT) okos használatát is fontosnak tartom, és mindig ügyelek arra, hogy megfelelő időben és mennyiségben vegyem be az órákba.

Az iskolánk egyik kiemelt profilja a hagyományőrzés, amiért én is lelkesen pártolom a népmesék használatát a tanítás folyamatában. Vezetője vagyok a Népmese Napjának koordinálásában az 1-9 évfolyamok számára, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend a gyerekek körében. Nagy elkötelezettséggel foglalkozom a sajátos nevelési igényekkel rendelkező tanulók támogatásával és az ő beilleszkedésük elősegítésével. Az elmúlt két év során rendszeresen készítek feladatlapokat minden tantárgyhoz, de különösen nagy kihívást jelentett az autista tanulók feladatlapjainak kialakítása.

Minden lehetőséget megragadva igyekszem bővíteni ismereteimet, mert hiszem, az a legfontosabb, hogy a diákjaim örömmel és érdeklődéssel járjanak iskolába.