Skip to main content

Juríková Zuzana

Gyermekkorom óta nagy álmom a gyerekekkel való foglalkozás. Történelem és polgári nevelés szakos tanárként végeztem. 15 éve dolgozom az érsekújvári Nábrežná utcai általános iskolában. Szívesen tanulok, és ezt lelkesedéssel is teszem. Rajongok a történelemért, és igyekszem segíteni a tanulókat abban, hogy ők is felfedezzék annak nagyszerűségét.

Az életemben, akárcsak a gyerekekben és a körülöttem lévő emberekben, törekszem megtalálni a pozitívumot. Munkám során nagyra értékelem az emberek kedvességét, őszinteségét, toleranciáját.

A mentorálást olyan lehetőségként fogom fel, ami az önfejlesztésnek és az új lehetőségek keresésének köszönhetően segíti a tanárokat a személyes és szakmai életben való előrelépésben. A gyermekekkel és fiatalokkal való munka, bár néha megerőltető, nagyon fontos. Gazdagítja az embert, életenergiát ad.

Úgy gondolom, hogy a pedagógus munkájában elengedhetetlen a tanulás öröme. Létfontosságú olyan módszerek és formák felfedezése is, amelyek segítenek abban, hogy a tanár ne csupán lelkes legyen, de olyan is, aki látja tanulói fejlődését. Az a vágyam, hogy a tanulók szívesen járjanak iskolába, élvezzék a tanulást, és hogy az iskolában tanultakat értelmesnek, valamint jövőbeli életükhöz nélkülözhetetlennek tartsák.