Skip to main content

Mihaliková Slávka

Idegen nyelv oktatóként dolgozom egy alapiskolában. A nevelést, valamint az oktatást hosszú távú perspektívából érzékelem. Tiszteletben tartom a pedagógus etikai kódexének alapelveit. Elégedett vagyok a munkámmal, ugyanakkor úgy érzem, hogy tovább kell képeznem magam, nyitottnak kell lennem az új kihívásokra, s folyamatosan dolgoznom kell magamon. Érdekel a tanulók és a kollégák véleménye a tanítási módszeremmel kapcsolatban. A visszajelzést tőlük döntő fontosságúnak tartom.

Igyekszem ösztönözni a tanulókat, hogy minduntalan keressék a legmegfelelőbb megközelítését a dolgoknak, próbáljanak kritikusan gondolkodni, és tapasztalják meg saját sikerélményüket.

A tanítási gyakorlatom során több oktatási kurzuson is részt vettem. A legérdekesebbek a tanulók kreatív gondolkodásának támogatása és fejlesztése voltak.

A mentorálást egy útnak tekintem, melynek célja az elégedett tanító. A tanító megérdemli, hogy nemcsak jól és kényelmesen, de érzelmileg stabilnak is érezze magát. Éljen át a munkája során örömöt, mentálisan pedig ellenálló legyen. Úgy gondolom, ha a tanító felkészült, akkor a tanulók is boldogok az iskolában.

„Akin tudsz segíteni, segíts szívesen és az egész világnak! Régóta mondják, hogy szolgálni és segíteni a nemes természet tulajdonságai.” – Ján Amos Komenský