Skip to main content

Tuššová Dominika

Angol nyelv és irodalom, valamint a zeneoktatás szakon szereztem diplomát a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetemen (UKF), és további tanulmányokat folytattam angol nyelvből a fiatalabb korosztály számára a Pozsonyi Comenius Egyetemen (UK). Időszakosan külföldön is dolgoztam, ahol részt vettem egy szakmai gyakorlaton a Cambridge-i Egyetemen.

Több mint 15 éves, oktatásban szerzett tapasztalattal ez a munka mély hivatásként él a szívemben. Leginkább a következő idézet motivál: „Aki akar, talál módot, aki nem akar, talál okot.”

Célom, hogy diákjaimat aktív tanulásra ösztönözzem, és elkötelezett vagyok az új utak és megoldások felfedezése iránt, elkerülve a kifogásokat. A digitális technológiák és az innovatív oktatási módszerek iránti szenvedélyem lehetővé teszi számomra, hogy inspiráló tanulási környezetet teremtsek. Szeretem a zenét és a sportot, melyekből ihletet merítek.

Az életemben ezt az idézetet is inspirációnak tekintem: „Az oktatás egy fény, amely megvilágítja az utat a tudás és bölcsesség felé.” Szeretek tanulni, mert tudom, hogy a tanulás sosem ér véget, és állandóan fejlődési lehetőségeket kínál. Az oktatás önbizalmat, új perspektívákat és eszközöket ad ahhoz, hogy folyamatosan fejlesszem pedagógiai munkámat. Ez az az út, amely gazdagít és betölt.

Az iskolai mentor szerepében arra törekszem, hogy támogassam a tanárokat saját stratégiáik kidolgozásában, amelyek segítik őket abban, hogy kitartóak maradjanak küldetésük mellett még a nehéz időkben is. Feladatom, hogy segítséget nyújtsak nekik az akadályok legyőzéséhez és a pozitív szemlélet fenntartásához a munkájukkal kapcsolatban. Hálás vagyok azért a lehetőségért, hogy részese lehetek ennek az útnak, amely során felfedezhetjük az oktatás örömét.